logo met tekst

Kokos en cacaotruffels

Heerlijk met een vanillevulling

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje of ½ zakje Bourbon vanillesuiker
  • 200 ml slagroom
  • 110 gr suiker
  • snuf zout
  • 155 gr boter, op kamertemperatuur
  • 30-50 ml likeur naar keuze

Voor de afwerking van de slagroomtruffels

  • chocolade, gesmolten
  • geraspte kokos of cacao

Bereiding

  • Doe de vanille(suiker) samen met de slagroom, suiker en het zout in een steelpan en breng dit langzaam aan de kook.
  • Zet als het mengsel kookt het vuur uit en blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Dek de pan af met een deksel en laat de room afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de boter met een mixer luchtig op.
  • Voeg geleidelijk de vanille-room toe en blijf doorkloppen. Het mengsel moet uiteindelijk goed spuitbaar zijn.
  • Neem een vel bakpapier en doe de vulling in een spuitzak met gladde spuitmond van 1-1½ centimeter. Spuit langwerpige truffels op het bakpapier.
  • Zet de plaat met gespoten truffels minimaal 1 uur (langer mag) in de vriezer.
  • Doe het cacaopoeder of de geraspte kokos in een schaal en zorg dat de gesmolten chocolade in een niet te diepe kom zit.
  • Neem de bevroren truffels uit de diepvries (niet allemaal tegelijk, anders ontdooien ze te snel) en haal ze door de gesmolten chocolade. 
  • Zorg dat de hele truffel bedekt is, klop het teveel eraf door met de chocoladevork tegen de zijkant van de kom te tikken.
  • Laat de truffel in de cacaopoeder of de kokos vallen en bedek de truffel aan alle kanten met cacao of kokos. 

E-mail: info@inspiratiekok.nl

telefoon: 06-24147011

Kvk-nummer: 70613559

Btw-nummer: NL001509157B85

Privacyverklaring
vormgegeven door