De Inspiratiekok beidt twee verschillende workshops.
Jij mag kiezen!
Beide workshops duren tussen de 2 a 3 uur. We gaan dan aan de slag met basistechnieken en maken leuke, lekkere en bijzondere dingen. De Inspiratiekok neemt alle ingrediënten en apparatuur mee, jullie hoeven niets te regelen.
Wilt u op een bijzondere manier leren koken? Dan is moleculair koken een goed idee. We maken bijzondere gerechten zoals chocoladespaghetti, amuses met een vloeibare vulling en zacht-zoete honingkaviaar.
Moleculair koken vraagt geen scheikundige kennis maar wel nauwkeurig werken.
Wil je alvast meer weten? kijk dan maar eens hier.
We beginnen de workshop met een korte uitleg over hoe chocolade gemaakt wordt, van de cacaoboon aan de boom tot de chocolade die wij gaan gebruiken. Vervolgens een korte introductie van de soorten chocolade en vullingen waarmee we gaan werken.
Daarna gaan we lekker aan de slag! Na een uurtje of twee tot drie heb je geleerd hoe je een rijke schaal van diverse bonbons in allerlei soorten en smaken zelf maakt. Leuk voor de feestdagen of andere feestelijke momenten!