logo met tekst

Mango bollen

Stevig van buiten, zacht van binnen

Ingrediënten:

  •  400 gram Water
  •  2 gram Sodium alginaat
  •  275 gram mango
  •  5,5 gram Calciumlactaat
  •  30 gram Suiker

Bereiding:

  • Doe het kraanwater en het sodium-alginaat in een kom en mix dit stevig door met de staafmixer totdat er geen klonten meer in het mengsel zitten. Laat het minimaal 15 minuten rusten zodat alle luchtbellen uit de vloeistof kunnen ontsnappen.
  • Schil en snij de mango in stukjes. Weeg 275 g vruchtvlees af.
  • Doe het vruchtvlees, de suiker en het calciumlactaat in een hoge maatbeker en pureer goed met een staafmixer en laat 15 minuten rusten.
  • Pak een bolle lepel en vul die met de mango-puree.
  • Laat de puree met een vloeiende beweging in het alginaat-bad zakken.
  • Herhaal dit voor het aantal ‘dooiers’ dat je nodig hebt.
  • Na ca. 3 minuten is de buitenkant van de mango-bollen tot een gel gevormd.
  • Schep nu de mango-bollen uit het alginaat-bad en leg ze voorzichtig in de kom met kraanwater.
  • Als je klaar bent om de dooiers te serveren haal je de bollen uit de kraanwater-kom, laat je ze goed uitlekken.

E-mail: info@inspiratiekok.nl

telefoon: 06-24147011

Kvk-nummer: 70613559

Btw-nummer: NL001509157B85

Privacyverklaring
vormgegeven door