Griekse yoghurtbol

een moleculair gerecht
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten:

  • 2,5 dl Griekse Yoghurt
  • 70 ml melk
  • 2,5 gram Calcium-lactaat
  • 5 gram Sodium-alginaat
  • 1 liter water

Bereiding:

Meng het water en het sodium-alginaat met een staafmixer tot een gladde vloeistof zonder klontjes. Zet dit mengsel ongeveer 15 minuten in de koelkast zodat de luchtbelletjes kunnen ontsnappen.

Meng de melk met de yoghurt en los hierin al roerende met een spatel de Calcium-lactaat op. Zorg dat er geen luchtbelletjes ontstaan, deze geven later een minder mooi resultaat. Laat het yoghurtmengsel ongeveer 15 minuten rusten.

Neem het Sodium-alginaatbad uit de koelkast en schep voorzichtig één voor één met een mooie ronde lepel (komvormig) de yoghurt in het Sodium-alginaatbad. Doe dit voorzichtig zodat er mooie bollen ontstaan.

Schep de bollen na 2 a 3 minuten voorzichtig uit het Sodium-alginaatbad en doe ze in een bak met schoon water om het overtollige alginaat van de bollen af te spoelen. Hierdoor stopt ook geleivorming zodat je een mooi dun gelei-vlies om de yoghurt. Laat je de yoghurtbollen te lang in het Sodium-alginaatbad dan worden ze dor en door gelei en dat is juist niet de bedoeling.

Roer met de gaatjes-lepel of schuimspaan(tje) rustig door het water om de bollen volledig schoon te maken en schep ze daarna uit het water. dep ze droog op een schone doek of een paar velletjes keukenpapier en serveer ze direct.

Je kan ze garneren met een blaadje koriander of serveren op een salade van komkommer.

Dit was weer één van mijn recepten

Ik hoop dat het allemaal soepel is verlopen en dat je smakelijk hebt gegeten!

Onderaan deze pagina kun jij je abonneren op mijn mails waarin ik mijn nieuwste recepten met je deel.

Natuurlijk leer je nog veel meer van mij in mijn workshops. Ik kan dan voordoen hoe het moet. Bovendien deel ik allemaal waardevolle kennis met jullie.

Mail me vrijblijvend!

Dan maken we een telefonische afspraak waarin we de workshop bespreken. Aan de hand daarvan beslis jij of wij samen in zee gaan. Je zit dus nergens aan vast. Vrijheid blijheid!

E-mail: info@inspiratiekok.nl

telefoon: 06-24147011

Kvk-nummer: 70613559

Btw-nummer: NL001509157B85

Privacyverklaring
vormgegeven door