Parels van Appelsap

een moleculair gerecht
Print Friendly, PDF & Email

Ingredienten:

  • 1 liter water
  • 5 gram Calcium-lactaat
  • 2 dl appelsap
  • 2 gram Sodium-alginaat

Bereiding:

Meng het water met de Calcium-lactaat met een staafmixer goed door elkaar. Zet dit mengsel in de koelkast en laat het 15 minuten rusten. hierdoor kunnen de ontstane luchtbellen verdwijnen omdat je daar later last van kan hebben.

Doe de appelsap in een steelpan en voeg de Sodium-alginaat toe. Verwarm dit en roer voorzichtig met een spatel tot de Sodium-alginaat is opgelost. Probeer zo min mogelijk luchtbellen te veroorzaken, deze geven later een minder mooi resultaat.

Laat het appelsap mengsel iets afkoelen maar het moet nog wel warm aanvoelen. Neem het water-calcium mengsel uit de koelkast. Zuig het mengsel op met een pipet of een kleine spuit en druppel het in kleine druppels in het water-calcium mengsel.

Schep de druppels met een schuimspaan of zeef uit het water-calcium mengsel en schep ze in een bak met vers koud water. Hierdoor spoelen we het overtollige Calcium af en zorgen ervoor dat de reactie die de druppels doet stollen stopt.

Schep nu de parels uit het water en dep ze op de zeef of schuimspaan even droog op een schone doek of een paar velletjes keukenpapier. Serveer de parels als garnituur op een gerechtje (rauwe ham met appelparels bijvoorbeeld) of doe ze in een glas en serveer ze als leuke verrassende manier van appelsap.

Dit was weer één van mijn recepten

Ik hoop dat het allemaal soepel is verlopen en dat je smakelijk hebt gegeten!

Onderaan deze pagina kun jij je abonneren op mijn mails waarin ik mijn nieuwste recepten met je deel.

Natuurlijk leer je nog veel meer van mij in mijn workshops. Ik kan dan voordoen hoe het moet. Bovendien deel ik allemaal waardevolle kennis met jullie.

Mail me vrijblijvend!

Dan maken we een telefonische afspraak waarin we de workshop bespreken. Aan de hand daarvan beslis jij of wij samen in zee gaan. Je zit dus nergens aan vast. Vrijheid blijheid!

E-mail: info@inspiratiekok.nl

telefoon: 06-24147011

Kvk-nummer: 70613559

Btw-nummer: NL001509157B85

Privacyverklaring
vormgegeven door