Honingkaviaar

een moleculair gerecht
Print Friendly, PDF & Email

Ingredienten:

  • 180 gram honing
  • 120 gram Water
  • 3 gram Agar-Agar
  • 1 glas zonnebloemolie uit de koelkast

Bereiding:

Zet het glas met olie in de koelkast of vriezer. De olie moet straks goed koud zijn.

Breng al roerende met een spatel de honing, het water en de agar-agar aan de kook. zorg dat er geen luchtbellen ontstaan, deze geven later een minder mooi eindresultaat.

Laat het honingmengsel iets afkoelen maar als je het gaat verwerken moet het nog wel vloeibaar zijn en warm aanvoelen. Is het mengsel te koud dan kan je later geen druppels maken

Pak de olie uit de koelkast of vriezer en druppel met behulp van het pipetje het honingmengsel in de zeer koude olie. Let op dat je niet te snel druppelt omdat ander de druppels aan elkaar gaan kleven.

Zeef de honingkaviaar uit de olie en spoel ze even af in een bak met koud water.

Gebruik deze kaviaar als garnering op bijvoorbeeld een toastje met geitenkaas.

In plaats van honing kunt u ook experimenteren met andere producten zoals alle soorten jam mits deze maar zonder stukjes of klontjes zijn. Mooie parels van aardbeienjam op een bakje kwark of yoghurt ziet er prachtig uit!

Dit was weer één van mijn recepten

Ik hoop dat het allemaal soepel is verlopen en dat je smakelijk hebt gegeten!

Onderaan deze pagina kun jij je abonneren op mijn mails waarin ik mijn nieuwste recepten met je deel.

Natuurlijk leer je nog veel meer van mij in mijn workshops. Ik kan dan voordoen hoe het moet. Bovendien deel ik allemaal waardevolle kennis met jullie.

Mail me vrijblijvend!

Dan maken we een telefonische afspraak waarin we de workshop bespreken. Aan de hand daarvan beslis jij of wij samen in zee gaan. Je zit dus nergens aan vast. Vrijheid blijheid!

E-mail: info@inspiratiekok.nl

telefoon: 06-24147011

Kvk-nummer: 70613559

Btw-nummer: NL001509157B85

Privacyverklaring
vormgegeven door