Focaccia

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk Italiaans brood. Lijkt moeilijker dan het is.

Ingrediënten: 

  • 500 g bloem
  • 1,5 tl zout
  • 1,5 tl instant gist
  • 2 el verse gehakte rozemarijn
  • 6 el olijfolie
  • 300 ml lauw water
  • 6 gedroogde halve tomaten
  • 1 tl grof zeezout 

Bereiding:

  • Zeef de bloem met het zout en de gist
  • Meng de olie, de rozemarijn en het water door de bloem
  • Kneed tot een soepel deeg (het deeg is vrij nat)
  • Laat het deeg 2 uur rijzen op een warme plek
  • Kneed het deeg goed door
  • Druk het deeg plat over de gehele bakplaat
  • Laat het deeg nog 1 uur rijzen
  • Verdeel de gedroogde tomaat en wat gehakte rozemarijn over het brood
  • Sprenkel olijfolie over het deeg
  • Bak het deeg af in 20 minuten bij 220°C

Dit was weer één van mijn recepten

Ik hoop dat het allemaal soepel is verlopen en dat je smakelijk hebt gegeten!

Onderaan deze pagina kun jij je abonneren op mijn mails waarin ik mijn nieuwste recepten met je deel.

Natuurlijk leer je nog veel meer van mij in mijn workshops. Ik kan dan voordoen hoe het moet. Bovendien deel ik allemaal waardevolle kennis met jullie.

Mail me vrijblijvend!

Dan maken we een telefonische afspraak waarin we de workshop bespreken. Aan de hand daarvan beslis jij of wij samen in zee gaan. Je zit dus nergens aan vast. Vrijheid blijheid!

E-mail: info@inspiratiekok.nl

telefoon: 06-24147011

Kvk-nummer: 70613559

Btw-nummer: NL001509157B85

Privacyverklaring
vormgegeven door