Chocolade spaghetti

een moleculair gerecht
Print Friendly, PDF & Email

Ingredienten:

  • 175 ml water
  • 2 gram Agar Agar
  • 85 gram witte chocolade
  • 1 eetlepel likeur naar smaak
  • bak met ijswater

Bereiding

Doe het water in een steelpan en voeg de Agar-Agar toe, ook de chocolade mag hierbij en breng alles voorzichtig aan de kook. Blijf roeren met een spatel en pas op voor aanbranden.

Als alles kookt dan haal je de pan van de warmtebron voeg je de likeur toe.

Voor het maken van de spaghetti bevestig je de siliconenslang aan de tuit van injectiespuit.

Zuig nu rustig de chocoladevloeistof op in de siliconenslang. Zorg dat het tot net aan de spuit komt maar niet helemaal in de spuit.

Dompel de met chocolademengsel gevulde slang ongeveer 30 seconden in de bak met ijskoud water zodat de agar-agar gaat stollen

Pers de slang nu leeg door de injectiespuit weer in te drukken. Hierdoor kronkelt de chocoladespaghetti uit de slang en is hij klaar om te gebruiken.

Als je wat aardbeien met een paar blaadjes basilicum pureert en dit over de chocoladespaghetti schenk dan heb je een verrassend dessert ‘a la Bolognese’! Je kan op deze manier ook spaghetti maken van rode port of vruchtenpuree.

Dit was weer één van mijn recepten

Ik hoop dat het allemaal soepel is verlopen en dat je smakelijk hebt gegeten!

Onderaan deze pagina kun jij je abonneren op mijn mails waarin ik mijn nieuwste recepten met je deel.

Natuurlijk leer je nog veel meer van mij in mijn workshops. Ik kan dan voordoen hoe het moet. Bovendien deel ik allemaal waardevolle kennis met jullie.

Mail me vrijblijvend!

Dan maken we een telefonische afspraak waarin we de workshop bespreken. Aan de hand daarvan beslis jij of wij samen in zee gaan. Je zit dus nergens aan vast. Vrijheid blijheid!

E-mail: info@inspiratiekok.nl

telefoon: 06-24147011

Kvk-nummer: 70613559

Btw-nummer: NL001509157B85

Privacyverklaring
vormgegeven door