Caramel Shortcake

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten:

BODEM

  • 120 gram boter
  • 55 gram suiker
  • snufje zout
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel

VULLING

  • 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)

TOPPING

  • 200 gram melkchocolade
  • Klontje roomboter
  • 40 gram witte chocolade

Bereiding:

BEREIDING BODEM

  • Mix de boter, suiker en zout romig.
  • Voeg zelfrijzend bakmeel in gedeeltes toe, mix tot al het meel goed is opgenomen.
  • Bekleed een ingevette vorm met het deeg.
  • Prik gaatjes in de bodem en bak deze in 20 minuten gaar op 180 graden.

BEREIDING VULLING

  • Kook het blikje gecondenseerde melk 3 uur lang.
  • Schep de gekarameliseerde melk op de koekbodem en verspreid dit gelijkmatig in de vorm.
  • Zet de taart even in de koelkast zodat de karamel kan afkoelen.

BEREIDING TOPPING

  • Smelt je de melkchocolade en de boter au bain marie.
  • verdeel de gesmolten chocolade over de taart.
  • Smelt de witte chocola en doe dit in een cornetje.
  • Maak met de witte chocolade cirkels op de taart.
  • Trek met een mesje of satéprikker lijnen van het midden naar buiten en omgekeerd.

Dit was weer één van mijn recepten

Ik hoop dat het allemaal soepel is verlopen en dat je smakelijk hebt gegeten!

Onderaan deze pagina kun jij je abonneren op mijn mails waarin ik mijn nieuwste recepten met je deel.

Natuurlijk leer je nog veel meer van mij in mijn workshops. Ik kan dan voordoen hoe het moet. Bovendien deel ik allemaal waardevolle kennis met jullie.

Mail me vrijblijvend!

Dan maken we een telefonische afspraak waarin we de workshop bespreken. Aan de hand daarvan beslis jij of wij samen in zee gaan. Je zit dus nergens aan vast. Vrijheid blijheid!

E-mail: info@inspiratiekok.nl

telefoon: 06-24147011

Kvk-nummer: 70613559

Btw-nummer: NL001509157B85

Privacyverklaring
vormgegeven door