Brioche

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 200 gr boter
  • 6 gr zout
  • 5 gr suiker
  • 5 gr gedroogde gist
  • 1 eetlepel lauwwarm water
  • 3 eieren

Bereiding

  • vermeng de gist met de eetlepel lauwwarm water
  • Voeg de aangemaakte gist, de eieren, zout, suiker en bloem goed door elkaar
  • doe nu de boter erbij en kneed het deeg goed door
  • Laat het deeg rijzen tot de hoeveelheid is verdubbeld
  • werk het deeg nogmaals door
  • verdeel het in porties van 50 gram
  • Maak van de stukjes deeg mooie bolletjes
  • leg de bolletjes in een ingevette cakevorm
  • 15 minuten afbakken op 230ºC

Dit was weer één van mijn recepten

Ik hoop dat het allemaal soepel is verlopen en dat je smakelijk hebt gegeten!

Onderaan deze pagina kun jij je abonneren op mijn mails waarin ik mijn nieuwste recepten met je deel.

Natuurlijk leer je nog veel meer van mij in mijn workshops. Ik kan dan voordoen hoe het moet. Bovendien deel ik allemaal waardevolle kennis met jullie.

Mail me vrijblijvend!

Dan maken we een telefonische afspraak waarin we de workshop bespreken. Aan de hand daarvan beslis jij of wij samen in zee gaan. Je zit dus nergens aan vast. Vrijheid blijheid!

E-mail: info@inspiratiekok.nl

telefoon: 06-24147011

Kvk-nummer: 70613559

Btw-nummer: NL001509157B85

Privacyverklaring
vormgegeven door